Magnetiseren/handoplegging/Reiki

Healing is het eindresultaat van magnetiseren en handoplegging.
Bij handoplegging wordt lichamelijk contact gemaakt en bij magnetiseren is dat meestal niet zo.
Magnetiseren bestaat al zolang de mens bestaat. In de 19e eeuw leefde een Oostenrijkse arts Mesmer; deze beweerde dat er in en om de mens een alles verbindende kracht was, die hij fluïdum noemde. Hij meende dat hij deze kracht kon beïnvloeden door een magneet te gebruiken, vandaar ook de naam magnetiseren. Later ontdekte hij dat hij de genezingskracht ook met zijn handen kon overbrengen.

Magnetiseren en handoplegging werken doordat het zelfgenezend vermogen van de mens wordt aangesproken en in beweging wordt gezet.

Inmiddels is bekend dat alles energie is. Door de energie informatie wordt overgebracht. De energie formeert zich in velden. Zo heeft elk orgaan een veld de organen communiceren met elkaar via de velden. In de Chinese geneeskunde is het als heel lang bekend dat organen met elkaar communiceren en dat er op het lichaam allemaal punten zitten, acupunctuurpunten, als kleine energiecentra.
Acupuncturisten behandelen de acupunctuurpunten en verdelen zo de energie weer dat het lichaam weer in evenwicht komt.
De energiestroom kan “verstopt” raken door een hevige emotie, stress, etc. Op de plaatsen waar de stroom blokkeert hoopt zich energie op, er kan pijn ontstaan, een orgaan kan minder goed gaan functioneren.

Magnetiseren 
Bij het magnetiseren worden er strijkende bewegingen rondom het lichaam gemaakt met als doel de energie door te laten stromen. Hierbij is het niet altijd nodig om de cliënt aan te raken. Je kunt mij voorstellen als een holle pijp waar de universele energie binnenkomt en doorstroomt naar de cliënt.
Die energie weet waar ze moet zijn en lost de verstopping/stagnatie op, zodat de energie-/informatiestroom weer op gang gebracht wordt. Hierdoor wordt uw zelfgenezend vermogen weer geactiveerd en kunnen de klachten geleidelijk aan verminderen en/of verdwijnen.

Reiki
De Reiki-leer is oeroud, puur, eenvoudig en wijs. Haar oorsprong ligt in het Tibetaans Boeddhisme. Herontdekt werd deze natuurlijke geneeswijze in Japan door Mikao Usui. Via handoplegging en andere technieken, wordt helende universele levensenergie aan je doorgegeven. In sommige gevallen wordt gebruik gemaakt van symbolen. Een grote rol bij het doorgeven en goed verdelen van de heilzame energie in je lichaam spelen de Chakra’s oftewel de energiecentrales in je lichaam. Reiki zorgt ervoor dat je chakra’s weer in balans komen. Door Reiki ga je je beter voelen en vind je terug naar jezelf en je eigen waarheden. Met die hervonden innerlijke rust opent zich de weg naar jouw geluk en succes.

Door stress en andere oorzaken kunnen er in je lichaam blokkades zijn ontstaan, waardoor KI/lichaamsenergie niet meer goed kan stromen. Je zit niet lekker in je vel, zowel geestelijk als lichamelijk. De problemen die op je pad komen kun je steeds moeilijker aan, je wordt vaker ziek en herstelt langzamer. Als KI weer kan stromen ga je je vanzelf veel beter voelen!

Reiki heft emotionele en lichamelijke blokkades op.
Het verkwikt, je krijgt nieuwe energie.
Je ontspant en vindt innerlijke rust.
Je klachten verlichten.
Het maakt de weg vrij naar je herstel.
Je spiritualiteit groeit en je krijgt nieuwe inzichten.

Klachten/hulpvraag
In principe kunnen alle klachten en elke hulpvraag behandeld worden met magnetiseren/handoplegging/Reiki, lichamelijk of geestelijk. Er wordt een proces in gang gezet dat leidt naar heling. Dat gaat niet van de ene dag op de andere. Soms verergert de klacht tijdelijk, een teken dat er een genezend proces in het lichaam in werkzaam is.
Het kan dan zijn dat je pas later een reactie krijgt in welke vorm dan ook.
Een tijdelijke verergering van pijnklachten geeft aan dat er een reactie op de behandeling is.
Bijna alle mensen vinden een behandeling prettig. Ze voelen de warmte of een lichte tinteling. Als reactie op deze behandeling kunt je je moe, duizelig, verdrietig of boos gaan voelen. Soms voel je niets, maar toch gebeurt er dan van alles in je lichaam.